Danskernes oplevelse af coronakrisen – uge 22

04.06.2020

Corona-målingen for uge 22 satte fokus på opbakningen til Mette Frederiksens lederskab samt mediernes dækning og nye erfaringer med hjemmearbejde. Målingen viste blandt andet at:

  • Opbakning til statsministeren med forbehold: Der er fortsat stor opbakning til Mette Frederiksens lederskab i forbindelse med coronakrisen, og 76 pct. mener således, at hun har vist sig som en stærk leder. 41 pct af danskerne synes dog samtidig, at Mette Frederiksen og regeringen har været for tilbageholdende med at dele de data og informationer, der ligger til grund for deres håndtering af coronakrisen, med offentligheden.
  • Flertallet vurderer mediernes dækning af krisen som balanceret: Flertallet af danskerne (50 pct) oplever, at mediernes dækning af regeringens håndtering af coronakrisen alt i alt har været tilpas kritisk.
  • Coronakrisen har givet danskerne nye erfaringer med hjemmearbejde og skubbet til deres hjemmearbejdsvaner: 42 pct af danskere i beskæftigelse har i de sidste 3 måneder som følge af coronakrisen arbejdet mere hjemmefra end normalt. Generelt om hjemmearbejde vurderer 35 pct., at de arbejder ligeså effektivt eller mere effektivt, når de arbejder hjemmefra. 47 pct. siger endvidere, at det er vigtigt for dem, at have mulighed for at arbejde hjemmefra.

Du kan læse hele rapporten for målingen her.

Om undersøgelsen
Moos-Bjerre er gået sammen med Userneeds A/S om at undersøge danskernes oplevelse af coronakrisen uge for uge. Undersøgelsen er er en rundspørge blandt et repræsentativt udsnit på 1.000 danskere, som gennemføres ugentligt for at følge udviklingen i danskernes bekymringer, adfærd og tanker under coronakrisen.

Forside på undersøgelse Genåbning danskernes opbakning jobsikkerheden hjælpepakker lokalt indrejserestriktioner