Project Description

Danskernes oplevelse af coronakrisen – uge 27

10.07.2020

Regeringens åbning for udrejse til andre lande har endnu ikke sat sig – danskerne holder ferien i Jylland. 84 pct. af danskerne vil sandsynligvis eller helt sikkert holde hele deres ferie i Danmark. Omkring en tredjedel forventer nærmere bestemt at være i Region Midtjylland og/eller Region Syddanmark. Mens kun 20 pct. regner med at opholde sig i Region Hovedstaden. Det viser uge 27-målingen af danskernes oplevelse af coronakrisen gennemført i samarbejde med Userneeds.

Resultater fra målingen er blandt andet blevet bragt i Weekendavisen d. 10.07.2020, læs mere her “Partnerbytte“.

Målingen viser derudover at:

  • Danskerne vælger Europa frem for USA: I anledning af den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli ser ugens måling nærmere på forholdet mellem Danmark og USA. Målingen viser, at 40 pct i større eller mindre grad er enige i, at USA er Danmarks vigtigste allierede i udenrigspolitiske forhold. USA står dog i skyggen af Tyskland, som 54 pct. af danskerne mener, i større eller mindre grad, er Danmarks vigtigste allierede. 65 pct. af danskerne mener endda, at Danmark bør fokusere mindre på forholdet til USA og mere på samarbejdet med EU-landende.
  • Skepsis over for om krisen har skabt samhørighed: I de første uger efter nedlukningen svarede 21 pct. at de var helt enige i, at krisen havde skabt en større samhørighed i det danske samfund. I juli i denne andel 11 pct. Samme billede tegner sig, når man ser på oplevelsen af, om danskerne har stået sammen i krisen.
  • Danskerne ønsker handling i forhold til spildevandsudledning: 72 pct. af befolkningen er enige eller meget enige i, at kommuner og forsyningsselskaber skal bruge langt flere ressourcer på at optimere rensningsanlæg og kloakering, så det i fremtiden helt undgås at udlede spildevand.

Du kan også læse rapporten for målingen her.

Om undersøgelsen
Moos-Bjerre er gået sammen med Userneeds A/S om at undersøge danskernes oplevelse af coronakrisen uge for uge. Undersøgelsen er er en rundspørge blandt et repræsentativt udsnit på 1.000 danskere, som gennemføres ugentligt for at følge udviklingen i danskernes bekymringer, adfærd og tanker under coronakrisen.

Du kan læse alle de tidligere ugers målinger her: uge 13, uge 14, uge 15, uge 16, uge 17, uge 18, uge 19, uge 20, uge 21, uge 22, uge 23, uge 24, uge 25 og uge 26