Danskernes oplevelse af coronakrisen – uge 24

19.06.2020

Jobsikkerheden tager endnu et hop opad. 54 pct. af danskerne er nu overbeviste om, at de helt sikkert ikke vil miste deres job som følge af coronakrisen. I sidste uge var den tilsvarende andel på 43 pct., og denne stigning er dermed ganske markant.  I tråd med dette er forventningerne til indkomsttab også mindre end tidligere. 62  pct. forventer at miste 0-5 pct. af deres indkomst i 2020 som følge af krisen. Disse indsigter viser uge 24-målingen af danskernes oplevelse af coronakrisen. Derudover viser målingen at:

  • Hver 10. dansker forventer at trodse regeringens rejsevejledninger: 9 pct af danskerne forventer at tage en eller flere dage til Sverige, og yderligere 14 pct forventer at rejse til et andet sted i udlandet end Norge Sverige, Tyskland, Island og Færøerne.
  • Flertal ønsker friere tøjler til turister i Danmark: Et flertal af danskerne (58 pct.) synes dog, at turister fra Norge, Island og Tyskland burde have lov til at overnatte i hele landet, og 56 pct. synes, at turister fra disse lande burde have adgang til Danmark, selv om de har booket færre end 6 overnatninger.
  • Fortsat skepsis over for svenske besøgende: Et flertal af danskerne afviser både at give svenske turister adgang til Danmark (52 pct) og at give danskerne lov til at rejse på ferie til Sverige (53 pct.)

Resultater fra undersøgelsen er blandt andet blevet bragt i dagbladet Børsen, læs mere her: “Ny Måling: Jobsikkerheden stiger markant” og her: “Danskerne bakker op om regeringens grænseåbning”.

Du kan også læse rapporten for målingen her.

Om undersøgelsen
Moos-Bjerre er gået sammen med Userneeds A/S om at undersøge danskernes oplevelse af coronakrisen uge for uge. Undersøgelsen er er en rundspørge blandt et repræsentativt udsnit på 1.000 danskere. Den gennemføres ugentligt for at følge udviklingen i danskernes bekymringer, adfærd og tanker under coronakrisen.

Forside på undersøgelse Genåbning danskernes opbakning jobsikkerheden hjælpepakker lokalt indrejserestriktioner