Danskernes holdning til adgangen til sportshjælpemidler

22.09.2021

Samtidig med de danske paraatleters deltagelse ved de Paralympiske Lege i Tokyo undersøgte Moos-Bjerre danskernes holdning til adgangen til sportshjælpemidler for personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Det offentlige bør stille sportshjælpemidler til rådighed

71 pct. af de adspurgte angav at de er ”helt enige” eller ”overvejende enige” i, at det offentlige bør stille hjælpemidler til rådighed for personer med fysiske og psykiske handicaps, der er nødvendige for, at de har samme adgang til at dyrke sport og idræt som alle andre. Kun 8 pct. er ”overvejende uenig” eller ”helt uenig”.

Hjælpemidler skal være lige tilgængelige, uanset om de skal anvendes til sport, på arbejdspladsen eller i hjemmet

74 pct. af de adspurgte angav at de er ”helt enige” eller ”overvejende enige” i, at hjælpemidler til at dyrke sport og idræt bør være lige så tilgængelige for personer med handicaps som hjælpemidler til at klare hverdagen i hjemmet eller på arbejdspladsen. Kun 7 pct. er ”overvejende uenig” eller ”helt uenig”.

Om undersøgelsen
Moos-Bjerre A/S har sammen med Norstat A/S undersøgt befolkningens holdning til adgangen til sportshjælpemidler. Undersøgelsen er er en rundspørge blandt et repræsentativt udsnit på 1.020 danskere, der blev gennemført fra d. 20.-24. august.

Du kan også læse rapporten for målingen her.

undersøgelse adgang til sporthjælpemidler