Danskernes oplevelse af coronakrisen – uge 15

15.04.2020

Moos-Bjerre og Userneeds måler hver uge danskernes oplevelse af Coronakrisen. Uge 15-målingen viser flere interessante tendenser blandet andet at:

  • Genåbningen efter påske bekymrer: 30 pct. af danskerne følte sig ikke trygge ved eventuelt at skulle møde på arbejde eller uddannelse efter påskeferien. 40 pct. ville føle sig trygge. Forældre til især daginstitutionsbørn er utrygge: 42 pct. er ikke trygge ved at sende deres barn/børn i skole eller dagtilbud efter påske. For småbørnsforældre gælder det endda, at 50 pct. af forældrene er utrygge ved at aflevere sine børn i dagtilbud.
  • Krisen koster i prioriteringen af klima: Danskernes krisestemning sætter sig i de økonomiske prioriteringer og ikke mindst i prioriteringen af klima. Herunder mener 40 pct., at klimaambitionerne om at reducere C02-udledningen må sænkes eller udskydes. Miljø-og klima er det 5. hyppigst valgte område, når danskerne vurderer, hvilke politiske områder, der bør nedprioriteres for at lukke det økonomiske hul. Især står udlændinge-, kultur- og forsvarsområdet dog for skud. Omvendt peger få på uddannelse, socialpolitik, sundhed samt børne- og ungeområdet samt kriminalitetsområdet.
  • Ikke opbakning til skattelettelser men åbning for at lette skatter og afgifter for erhvervsliv: 72 pct. mener, at der ikke vil være råd til skattelettelser inden næste valg. 40 pct. mener dog, at det vil være nødvendigt at lette skatter og afgifter for erhvervslivet.

Du kan se hele uge 15-målingen her.

De tidligere målinger for uge 13 og 14 kan læses her og her.

danskernes oplevelse af coronakrisen bekymrer