Danskernes oplevelse af coronakrisen – uge 19

18.05.2020

Danskerne er klar til en genåbning af samfundet. Flertallet af danskerne vil helt sikkert eller sandsynligvis bruge storcentre og restauranter med udeservering, hvis der åbnes op for det. Til gengæld vil flertallet undgå restauranter med indeservering, biografer og fitnesscentre. Især fitnesscentrene er danskerne ikke klar til at bruge. Hele 72 pct. angiver, at de sandsynligvis eller helt sikkert ikke ville bruge fitnesscenteret, hvis det åbnede. Det viser uge 19-målingen af danskernes oplevelse af coronakrisen gennemført af Moos-Bjerre og Userneeds. Målingen viste yderligere at:

  • Et flertal ønsker større åbning: Et flertal på 50 pct. af danskerne håber, at der bliver åbnet relativt meget op d. 10. maj. Hele 73 pct. støtter også op om det allerede indførte tiltag om at åbne for liberale erhverv som frisører, tandlæger og fysioterapeuter.
  • Hver fjerde afholder sig fra at bruge liberale erhverv: Der er samtidig også 24 pct. af danskerne, der på grund af frygt for smitte med coronavirus lige nu afholder sig fra at bruge liberale erhverv, som de normalt ville have gjort.
  • Bekymringen for samfundsøkonomien falder en smule: Færre er i denne uge bekymrede for, at coronakrisen vil få uoverskuelige konsekvenser for den danske samfundsøkonomi. I sidste uge var 77 pct. bekymrede, mens tallet nu er 68 pct.

Resultaterne fra målingen er blandt andet blevet bragt i dagbladet Børsen. Læs mere her.

Du kan læse hele rapporten for målingen her.

graf der viser om det er rigtigt med genåbning

Om undersøgelsen
Moos-Bjerre er gået sammen med Userneeds A/S om at undersøge danskernes oplevelse af coronakrisen uge for uge. Undersøgelsen er er en rundspørge blandt et repræsentativt udsnit på 1.000 danskere, som gennemføres ugentligt for at følge udviklingen i danskernes bekymringer, adfærd og tanker under coronakrisen.

Forside på undersøgelse Genåbning danskernes opbakning jobsikkerheden hjælpepakker lokalt indrejserestriktioner